1.5.2012

Valborg i Stockholm

Vapputerveiset Tukholmasta! Täällä on ollut eilen ja tänään ihan älyttömän kesäistä ja oikein riemukas tunnelma. Ihmiset ovat iloisia ja hymyileväisiä ja istuskelevat terasseilla tai rannassa. Vappua ei sinänsä vietetä täällä ihan niin suurieleisesti kuin Suomessa (lue: puistot eivät ole täynnä juopotteleviä ihmisiä). Ylioppilaslakkeja näkyi muutama hassu, serpentiinejä tai ilmapalloja ei ollenkaan.

Kuva lainattu: svenskdam.se
Vappuaatto on kuninkaan syntymäpäivä, joten ohjelmassa oli luonnollisesti paraateja, tykinlaukauksia ja vilkutuksia parvekkeelta. Media hullaantui täysin kun myös vauvaprinsessa Estelle ilmestyi parvekkeelle.

Kuva lainattu: svd.se
Yksi vappuperinne täällä on kokkojen sytyttäminen, "Valborgsbrasa". Tukholmassa ne syttyvät mm. Skansenilla ja Gamla Stanissa. Juhannukseen kokot taas eivät kuulu - silloin täällä tanssitaan juhannustangon ympärillä :)

Mun Ferrari ;)
Eilen N:llä oli puolikas päivä töissä, joten ehdittiin pyörälenkille Djurgårdenin ympäri. Saatiin vihdoinkin viikonloppuna laitettua pyörät ajokuntoon. Kuten monet tietävät, sekä N että minä olemme ihan pyöräilyhulluja. Pyöräilemme kaikki mahdolliset matkat kaupungissa, ja teemme kesäisin useamman tunnin pyörälenkkejä ympäri pk-seutua. Vaikka tykkään myös kävelystä ja on ollut tosi kivaa käppäillä ympäri kaupunkia, niin kyllä pyörä vaan on kätevä kun sillä pääsee nopeasti vähän kauemmaksikin. Meidän elinpiiri tulee taatusti nyt laajenemaan :)


Tukholmassa on onneksi tosi hyvät pyörätiet ja monia kivoja lenkkikohteita sopivalla etäisyydellä, esim. Hagaparken, Lidingö, Djursholm, Saltsjöbaden (eli kaikille Solsidanin katsojille tuttu Saltis), joten odotukset tämän kesän pyöräilyjen suhteen ovat korkealla!


Djurgårdenin kanava
Djurgården on tietysti loistava kohde lyhyemmille pyörälenkeille (ympärykseltään n. 10 km). Pari minuuttia keskustasta ja on kuin olisi jossain kauempanakin saaristossa. Siellä on ihanan rauhallista ja hiljaista, ja paljon vehreää luontoa. Ja tietysti kauniita vanhoja huviloita, joita voi sivusilmällä bongailla.



Nyt lähdetään katselemaan vappupäivän viettoa Östermalmin puistoihin ja rantabulevardille!

Glad Valborg till alla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti