Photo by Nicke |
Mansikanpunainen on myös Jakobs kyrka Kungsträdgårdenissa.
Ja käsilaukkuni :)
Rawfood-kardemummapaj med jordgubbar
2 dl mandlar med skal
1 dl kokosflingor
1 dl russin
4 dadlar
1/2 tsk vaniljpulver
kanel och kardemumma enligt smak (jag hade ca 2 tsk sammanlagt)
en nypa Maldon-salt
1,5 msk kokosolja
1 msk honung
Mixa först mandlarna till ett grovt mjöl. Tillsätt sedan kokosflingor och kryddor, mixa igen, och slutligen resten av ingredienserna. Pröva dig fram med sötningen (russin, dadlar och honung) och hur mycket kokosolja du behöver för att få en bra konsistens på degen. Tryck sedan ut den i en pajform och sätt i kylskåpet för en stund. Häll bären ovanpå och servera!
* * *
Resepti hiukan muokattu, mutta tosiaan alun perin Annie's Rawfood -blogista. Kannattaa tutustua jos rawfood kiinnostaa! Rawfoodin eli elävän ravinnon idea on nauttia vain kypsentämätöntä ja mahdollisimman vähän jalostettua ruokaa, pääasiassa hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä. Virkistävää vaihtelua, vaikkei ihan täysin rawfood-ruokavalioon aikoisikaan siirtyä!
Photo by Nicke – Wau! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti