17.5.2012

Gott på Gotland

Photo: groupon.se
Tänään oltiin syömässä Restaurang Gotlandissa Brunnsgatanilla Norrmalmilla, juhlimassa kymmenen vuoden yhdessäoloa Ravintola on saanut inspiraationsa Gotlantilaisilta maanviljelijöiltä, jotka laittavat aikaa ja rakkautta tuotteisiinsa ja palavat halusta tuottaa laadukkaita raaka-aineita makuaistiemme iloksi. Kaikki ravintolassa käytettävät raaka-aineet tulevat Gotlannin vehreiltä niityiltä – laadun todella huomasi maussa! Päädyimme neljän ruokalajin Lilla Karlsö -menuun, tietysti shamppanjalla maustettuna :)


Heti aluksi pöytään tuotiin herkullinen "amuse-bouche" savua höyryävässä lasipurkissa, josta löytyi suussasulavaa karitsaa ja punasipulia. (Pahoittelut kuvien laadusta, iPhone ei hämärässä ravintolassa parempaan nyt pystynyt..)


Myös leipälautaseen oli todella panostettu! Kolmea eri vastapaistettua leipää ja kolmea eri voita; tryffelivoita, merisuolalla maustettua voita ja voikreemiä. Taivaallista!


Alkupala oli aika jännä yhdistelmä; parsaa, mätiä, kampasimpukkaa, 60 asteessa keitetty kananmuna (tarkkaa, tarkkaa!) ja kruununa nokkoskeitto, jonka kokki itse kävi kaatamassa lautasille.


Pääruoka oli taivaallinen yhdistelmä neljällä eri tavalla valmistettua lammasta – täydellistä.


Ennen kolmatta ruokalajia eli juustolautasta meille tuotiin maitosorbetit makuaistin puhdistamista varten :) Juustolautaselta löytyi vuohenmaito-brulé, aprikoosisorbet, viikunahilloketta, vuohenjuustopyree, sinihomejuusto, friteerattu (!) valkohomejuusto ja hedelmä-pähkinäleipä.


Jälkiruoaksi nautimme raparperiterriinin kardemummajäätelöllä ja vaniljamarinoidulla parsalla (!!).


Kaiken huipuksi N yllätti minut vuosipäivän kunniaksi ihanilla Marc Jacobsin korvakoruilla, joita olen jo jonkun aikaa himoinnut ja juuri eilen niitä myös ääneen ihaillut NK:n koruosastolla pyöriessämme. Ihan ilman taka-ajatuksia! ;) Ihana mies minulla, ei tässä voi muuta sanoa :)

Huomenna suuntaamme Helsinkiin, kivaa! Hauskaa helatorstaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti