14.7.2012

Restaurang Nyagatan


Palatakseni takaisin Södermalm-retkeemme veljeni ja hänen tyttöystävänsä kanssa esittelen ravintola-valintamme. Olin jo eukäteen varannut meille pöydän suositusta Restaurang Nyagatanista (Skånegatan 84). Olin kuullut työkavereiltani kehuja paikasta - erityisesti mutkattoman tunnelman, laadukkaan ruoan ja varsin kohtuullisen hinnoittelun yhdistelmästä.

Kyseessä on jälleen suosikki-genremme eli perinteinen mutta trendikäs kortteliravintola. Laadukasta ruotsalaista ruokaa ilman kikkailuja yhdistettynä rentoon tunnelmaan. Nyagatanin ruoka on lisäksi valmistettu ekologisista, orgaanisista raaka-aineista lähiruoka-hengessä.


Alkupalaksi valikoitui tällä kertaa råraka eli perunarösti muikunmädillä, nams!


Pojat tilasivat kahden hengen grilliliha-valikoiman, joka tarjoiltiin hauskasti padassa pöytään. Me tytöt taas söimme suussasulavaa nieriää.

Ruotsalaisen pienvalmistajan cola sai veljeni hyväksynnän ja se on kuulkaas paljon se! 

Photo: nyagatan.se
Sisustus on pelkistetty ja sopivan tyylikäs. Tila on ihanan vanhanaikainen kaari-ikkunoineen, puukattoineen ja ruutukaakelilattioineen. Modernia touchia toi paperivalaisimet ja abstraktit taulut. Tykkäilen. 

Photo: nyagatan.se
Ainoastaan palvelun laatu jätti hiukan toiveita - meille sattui nimittäin hermostunein tarjoilija ikinä. Ehkä hänellä oli liikaa pöytiä tarjoiltavanaan tai muuten vain huono ilta, mutta ei se kyllä saisi näkyä noin paljon asiakkaille. Hyvä että hän sai hermostuneen hymyn väännettyä naamalleen. Miinusta myös heikohkosta jälkkäri-valikoimasta...

Ei ihan kiitettävän ravintola-elämyksen kompensaatioksi päätimme jatkaa iltaa varsin glamouriin drinkkibaariin, mutta siitä lisää myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti