11.4.2012

Sisustuskauppa-tuttavuuksia

Tiedän, tiedän, tiedän.. Olen aikoja sitten jo luvannut laittaa kuvia meidän kotoa ja sisustuksesta, mutta mutta - perfektionisti kun olen, niin en sitä ole vielä voinut tehdä. Jotenkin täällä on vaan niin keskeneräistä vieläkin. Tavarat eivät ole löytäneet paikkojaan, verhotankoja (tai verhoja) ei ole, kattolamput puuttuvat edelleen eteisestä ja olo/makuuhuoneesta. Edistystä on kuitenkin tapahtunut, joten luulen että pian uskaltaudun vähän kuvailemaan kotonakin.

Viime viikkoina olemme nimittäin ahkerasti kierrelleet Tukholman sisustusliikkeitä. Ajattelinkin tässä välissä esitellä kaksi kiinnostavaa, ainakin minulle uutta, tuttavuutta: Mio ja Granit.


Miosta löytyy kaikkea mahdollista sisustukseen. Valikoimaan kuuluu varsinaisten huonekalujen ohella mm. koriste-esineitä, kodintekstiilejä, valaisimia, mattoja, ulkokalusteita ja kaikenmoisia säilytysratkaisuja.


Kuvailisin liikettä hiukan laadukkaammaksi versioksi Ikeasta, joskin design on aavistuksen klassisempaa. Jonkun verran löytyy kopioita tuotteita, jotka ovat varsin selvästi saaneet inspiraationsa kalliimmista design-tuotteista. Hintataso on jotain Ikean ja Riviera Maisonin välimaastosta.



Ihana Oxford-sohva, joka niiiin löytyy meidän toivelistalta :)
Miosta löytyy erityisen paljon säilytys- ja naulakkoratkaisuja eteiseen.
Itse päädyimme ostamaan Miosta mm. hattuhyllyn. Tosin tuunasimme sitä vielä itse vaihtamalla siihen klassisemmat koukut. Laitan myöhemmin kuvia!

Mio sijaitsee Sveavägenin ja Oxfordsvägenin kulmassa eli Hötorgetin tienoilla, Konserthusetin toisella puolella. Aivan lähellä on myös Granit, joka on erikoistunut hyödyllisiin mutta erittäin makeisiin, "tjusiga" kuten täälläpäin sanottaisiin, piensisustus- ja säilytysuotteisiin.



Paljon löytyy metallista ja muovista tehtyjä tuotteita, ja valtava valikoima erilaisia koreja ja laatikoita, jotka ovat paksua pahvia. Täältä tarttuu aina mukaan jotain pientä ja tarpeellista, suosittelen!



Kuva: Granit
Kuva: Granit

 
<< Nämä ihanat pyykkikorit iskivät silmään. Kätevän kapeat ja upea kuluneen valkoinen pintakäsittely, me like!

Ja samoin nämä ihanan kulahtaneet "omenalaatikot". Vaikka sisustuslehtien säilytykseen! >>




Granit löytyy siis Hötorgetin reunalta, Kungsgatanilta, vastapäätä Konserthusetia.

Lisää sisustuskauppa-vinkkejä tulossa myöhemmin. Niitä täältä kyllä löytyy! Helsingin valikoima on suoraan sanottuna surkea verrattuna näihin ihanuuksiin. Voisin kierrellä niissä vaikka ammatikseni! Ei kellään olisi tarvetta sisustussuunnittelijalle..? ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti