13.4.2012

Synttäri-Muru



Tänään lennettiin päivällä Helsinkiin viikonloppuvierailulle. Tärkein syy vierailuun oli äidin synttärit, joita juhlittiin Ravintola Murussa. Muru on vasta valittu vuoden ravintolaksi ja suosio on ollut valtaisaa. Meidän pöytävaraus oli tehty jo viikkokausia sitten, ja tarjoilija mainitsi, että käytännössä kaikki viikonloput kesään asti ovat nyt täynnä!


Murussahan on vaihtuva lista, eli ei ikinä etukäteen tiedä, mitä tarjolla tulee olemaan. Tänä iltana aloitimme siikatartarilla, joka oli siis aivan suussasulava. Annoksessa oli myös avokadoa, kurkkua, retiisiä ja mätiä, nam!


Leivät tarjoiltiin rennosti paperipussissa.. Ehkä hiukan erikoinen valinta mun mielestä :)


Pääruokana tarjoiltiin poron sisäfilettä gin-bearnaise-kastikkeella. Kyllä, siis GIN, the alcohol. Yllättävä valinta ehkä, mutta maistui erittäin hyvältä taivaallisen pehmeän poron sisäfileen kanssa. En yritä edes kuvailla sisäfileen täydellisyyttä, siihen ei sanat riitä. Myös lisukkeet oli ihan ykkösluokkaa.





Viinivalikoima Murussa on loistava, ja hauska piirre oli, että kaikista erityisemmät pullot tarjoilija kävi noutamssa salin parvelta tikkaita pitkin. Meidän viiniksi valikoitui pääosin Sangiovese-rypäleestä valmistettu Ciclope Toscanasta. Oikein täyteläinen, hieman kirsikkainen viini, joka täydensi loistavasti poron sisäfileen maun.


Kolmas ruokalaji oli juustolautanen, ja sehän sopi N:lle ja minulle paremmin kuin hyvin, varsinaisia juustohiiriä kun ollaan ;)


Jälkiruoaksi söimme valkosuklaa-parfaitit vadelmaliemen ja marjojen kanssa. Täydellistä, ei voi muuta sanoa! Suosittelen lämpimästi kaikille!
Kiitos synttärisankarittarelle tästä upeasta illalliskokemuksesta ja paljon onnea vielä kerran!!



Mummi oli löytänyt korttiinsa äidistä kuvan vauvana 50-luvulla! Ihana :) Ja vieressä äidille maalaamani synttärikortti unikkoineen.

1 kommentti:

  1. Kiitos Mari muruseni ihanasta kortista ja lahjasta. t. Mami

    VastaaPoista