24.4.2012

After work på Södermalm

Viime perjantaina tapasin vihdoin erään kauppiskaverini ystävän, joka asuu täällä Tukholmassa. Kävimme lasillisilla hotelli Malmenin viihtyisässä (ja täpötäydessä) baarissa Södermalmilla.

Photo: scandichotels.se
Erikoinen sattuma on, että sekä kyseinen kaveri että hänen miehensä ovat meidän kaimojamme, eli meitä on nyt sitten tuplat Mari & N! Todella hassua, ei voi muuta sanoa! Lisäksi meidät molemmat on tuonut Tukholmaan miestemme työ. Kyllä riitti puhuttavaa! Tämä toinen Mari on asunut täällä jo pari vuotta, joten sain häneltä myös paljon hyödyllisiä vinkkejä. Ja kyllä oli kiva tavata toinen suomalainen ja jutella suomeksi! Nykyään kun tulee kotonakin N:n kanssa puhuttua pääosin ruotsia.


En tiedä kuinka monelle Södermalm on tuttu alue – minulle ei juurikaan ollut. Kyse on siis kaupunginosasta, joka sijaitsee Gamla Stanin eteläpuolella. Viking Linen asiakkaille alue on ainakin suhteellisen tuttu, koska Viikkarin laivathan tulevat Söderin rantaan. Söder on ollut kovasti nousussa viime vuosina. Ennen hiukan boheemi ja epämääräinenkin alue on nykyään täynnä trendikkäitä liikkeitä ja ravintoloita, ja asuntojenkin hinnat ovat nousseet huimasti. Tulee mieleen Helsingin Kallio (tai aiemmin Punavuori).

Täytyy tehdä kunnon tutustumiskierros Söderiin joku päivä ja ottaa vähän kuvia. Viime perjantai oli niin sateinen että ei paljoa viitsinyt ulkona käppäillä! Tänään sen sijaan ilma on aivan upean aurinkoinen ja lämmin, taidankin lähteä siitä nyt nauttimaan. Ihanaa tiistain jatkoa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Muistatko kun minä vein sinut jo useita vuosia sitten Viikkarin laivalta kävelylle Södermalmiin, kun olin jostain lukenut se trendikkyydestä. t. mami

    VastaaPoista
  2. Haha, joo muistan. Se oli varmaan 5v. sitten. On kyllä kehittynyt huimasti siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, joo, silloin siellä oli vähän hiljasta, kun heti aamusta siellä käppäiltiin. Täytyypä käydä uudestaan tsekkaamassa, kun seuraavan kerran tulen Tukholmaan. Kiva jos esittelet silloin Söderin paikkoja mulle :). t. mami

      Poista