11.4.2012

Friends and pasta

Eilen saatiin vihdoin ensimmäinen vieras meillä käymään (äiti sua ei lasketa :D ), kun T tuli työmatkalle Tukholmaan ja piipahti työpäivän jälkeen meille syömään ja iltaa istumaan. Olin huono blogisti enkä muistanut ottaa tästä merkkihetkestä kuvia, aijai... Mutta kiva kun tulit, oli hauska ilta! Nyt kaikki muutkin tänne vierailulle hei!! :)

Laitoin meille kermaista kana-pinaatti-tomaatti-pastaa, jonka reseptin bongasin paikallisesta ruokablogista nimeltä En liten chili. Kuva lainattu sieltä, koska en omaa keitostani tosiaan muistanut kuvata :( Tein reseptiin hiukan muutoksia, mm. vaihdoin aurinkokuivatut tomaatit kirsikkatomaatteihin, lisäsin punasipulia ja vaihdoin creme fraichen tilalle valkosipuli-yrtti-tuorejuuston.

Photo: enlitenchili.blogspot.se
Kyckling-spenat-tomat pasta
4 personer

4-6 kycklingfiléer
20 små tomater
250 g bladspenat (färsk eller fryst)
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 dl matlagningsgrädde
2 dl Crème Bonjour vitlök&örter
salt och svartpeppar
fullkornspasta

Stek kycklingfiléerna i kokosolja med curry, salta och peppra efter behag. Kok spenat i ett par minuter i saltat vatten. Strimla rödlöken och lasera dem. Krama ur vattnet av spenaten. Strimla tomaterna och vitlöksklyftorna. Strimla kycklingsfiléerna och sätt dem tillbaka till kastrullen. Häll i tomaterna, spenaten, vitlöken och rödlöken till kycklingen och tillsätt matlagningsgrädden och crème bonjouren. Rör runt och låt sedan puttra en liten stund. Servera med fullkornspasta och kanske en nypa parmegiano-ost ovanpå.

*   *   *



T toi tullessaan tosi maukasta valkoviiniä nimeltään Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc, joka oli kuivaa mutta täyteläistä, hienoisella sitruunan ja pähkinän vihateella. Maistui todella hyvin kanapastan kanssa, ja sopisi loistavasti myös kalan tai äyriäisten kanssa. Suosittelen!





Nyt alan valmistautumaan iltaa varten. Olen menossa after workeille uuden Scandic-hotellin baariin Kungsgatanin ja Vasagatanin kulmassa. Sinne on tulossa joukko suomalaisia, Tukholmassa työskenteleviä bisnesnaisia, jotka on kerännyt kokoon eräs täällä asuva tuttavamme.
Kiva tavata vähän uusia ihmisiä ja ehkä myös saada uusia kontakteja täkäläisiin yrityksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti