6.4.2012

Skärtorsdagen


Strandvägen ja paatit
Eilen kiirastorstaina N:llä oli vain puolikas työpäivä, joten ehdimme yhdessä kävelylle päiväsaikaan. Sää oli aivan upea ja ihanan keväinen! Puutkin alkavat täällä jo vihertää.

Nybrokajen
On kiva huomata, miten kotoisalta Tukholma on alkanut tuntua. Strandvägenin lähikorttelien ja Nybroplanin kautta tulee käveltyä harva se päivä, ja tuntuu hassulta nähdä rannassa parveilevat turistit. (Itse kun raahaamme kotiinpäin milloin kauppakasseja milloin Clas Ohlsonin jättipusseja, ym. arkista..)

Jatkoimme kotinurkilta tällä kertaa kohti Skeppsholmenia, jonne johtavalla sillalla nautiskelimme hetken auringosta.

Skeppsholmenin sillalla
No comment ;)
Skeppsholmenilla muuten sijaitsee muun muassa Tukholman modernin taiteen museo Moderna museet. Jonkun kiltin vierailijan (esim. J:n..?) täytyy sitten tulla seurakseni sinne, N kun ei modernista taiteesta oikein innostu ;)

Gamla Stan ja kuninkaanlinna
Sillalta pystyy hyvin ihailemaan Gamla Stania, jonne suuntasimmekin seuraavaksi, kohteenamme ihana sisustuspuoti nimeltä Sirlig Tyska Brinkenillä.

Sirlig
Voisin ostaa melkein kaiken :)
Ostoslistalla oli vetonuppi uuden vaatekaappimme oveen. Sirlig myy ihania, käsityönä tehtyjä ovennuppeja, mutta tällä kertaa ei löytynyt sopivaa.

Paluumatkalla nälkä jo kurni ja Kaffekoppenin kyltin "Hemlagad paj" osoittautui vastustamattomaksi tarjoukseksi.



Stortorgetilla sijaitsevat Kaffekoppen ja viereinen sisar-kahvila Chockladkoppen ovat tukholmalainen instituutio, joissa viihtyvät niin kaupunkilaiset kuin turistitkin. Kahvilat on sisustettu vanhoilla talonpoikaisantiikki-huonekaluilla ja tarjoavat kotiruokaa ja mm. ihanaa valkosuklaakaakaota.


Gamla Stanissa on aina yhtä ihanaa käppäillä ja kuvailla..




Nyt siirryn keittiön puolelle laittamaan ruokaa. Lohta, pinaatti-parmesan-kvinoaa ja höyrytettyä parsakaalia, namm!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti