26.4.2012

Besök på Handelshögskolan

Nyt kun N sai gradunsa valmiiksi, olen päättänyt itsekin tarttua härkää sarvista ja yrittää saada omaa graduani työstettyä eteenpäin niin kauan kun en ole töissä. Niinpä suuntasin eilen paikallisen kauppakorkeakoulun kirjastoon Vasastanin kaupunginosaan.

Handelshögskolan i Stockholm
Tarkoitukseni oli hankkia kirjastokortti kauppiksen kirjastoon ja lainata muutama graduni aihepiiriin liittyvä kirja. Omalla kohdallani kävi gradun kanssa niin, että alkuperäinen aiheeni menetti sen verran kiinnostavuuttaan ja ajankohtaisuuttaan, että jouduin aloittamaan koko projektin alusta viime vuonna. En yksinkertaisesti saanut itseäni enää motivoitumaan vanhasta gradustani tai edes sen aihepiiristä, vaikka tutkimus olikin jo edennyt melko pitkälle. Toinen ongelma oli, että gradunteolle ei tuntunut jäävän juurikaan aikaa ollessani kokopäivätöissä rekrytointifirmassa.

Aukio kauppiksen vieressä, takana näkyy Observatorielunden
En ole ottanut gradun valmistumisesta kohtuuttomasti stressiä, vaan olen odottanut "inspiraatiota". Ja sitä, että löydän sen verran kiinnostavan uuden aiheen, että tiedän jaksavani työstää sitä sen neljä tai viisi kuukautta, mikä graduntekoon anyways kuluu. Ja toki kyse on myös oikeanlaisen motivaation löytämisestä. Pakottamaan en ole itseäni pystynyt, vaikka toki tiedostan, että olisi mahtavaa saada gradu jo pois alta.

Tällä hetkellä tosin olisin mieluummin töissä, kun minulle kerran on tarjoutunut tämä loistava tilaisuus hankkia työkokemusta Ruotsista. Tuntuu että tämä vuosi menee ihan hukkaan jos vain istun kirjastossa ja kirjoitan gradua. No mutta – ei tästä dilemmasta sen enempää, tämä blogi on omistettu kivoille asioille :)


Tämä näkymä on todella tyypillistä Vasastania. Korkeuserot ovat paikoin aikamoiset, ja useat kadut päättyvätkin portaikkoihin. Ihmekkös tukholmalaiset ovat niin sutjakkaa väkeä! ;)

Adolf Fredriks kyrka
Matkalla takaisin keskustaan kuljin tämän kirkon ohi, ja oli pakko ottaa kuva, niin paljon kyseinen kirkko muistuttaa Helsingin vanhaa kirkkoa, jossa menimme naimisiin N:n kanssa. Ihania muistoja elämäni onnellisimmasta päivästä :)


Tegnérlundenilla kukat jo kukkivat ja ruoho vihersi. En tullut ottaneeksi asustani kuvaa, mutta pakko hehkuttaa, että ballerina-kengissä ja trenssissä olin liikkeellä. Ihanaa kun voi pukeutua jo hiukan kevyemmin!


My Tea Store Drottninggatanilla
Kotimatkan varrelle sattui sopivasti ihana My Tea Store, joka on erikoistunut ekologisiin tee-laatuihin. Teen suurkuluttajana en voi olla muuta kuin kehumatta Tukholman teetarjontaa. Täällä on tällaisia pieniä erikoistuneita tee-liikkeitä ihan muutaman korttelin välein, kun Helsingissä taas pitää tyytyä lähinnä Théhuoneeseen Eerikinkadulla, jos etsii jotain erityisempää.

Nyt menenkin keittämään pannullisen ostamaani fenkoli-yrttiteetä, ja selailemaan lainaamiani kirjoja. Ha det så bra!

1 kommentti:

  1. Tsemppiä gradufiiliksen hakuun! Tack det samma, ha det så bra! t. mami

    VastaaPoista