30.3.2012

Promenad på Djurgården


Uusiin kotikulmiin tutustuminen jatkui kävelyllä Kungliga Djurgårdenilla, Tukholman vehreällä virkistyssaarella, joka on ihan kiven heiton päässä meidän kotoa. Täällä powerwalkeilla käyvät niin tavalliset kaupunkilaiset kuin prinsessatkin, ja löytyyhän saarelta myös kaikille lapsiperheille tutut Skansen ja Grönalund.





Lisäksi saarella on muutama museo, ravintoloita, hovin rakennuksia, mm. Slott Rosendal tiluksineen, sekä upeita vanhoja puuhuviloita. Tunnelmaltaan ja maastoltaan Djurgårdenista tuli paikoin mieleen Seurasaari.

Slott Rosendal
Rosendalin linna rakennettiin 1820-luvulla ensimmäisen täälläpäin vaikuttaneen herra Bernadotten, eli ruotsalaisittain kuningas Karl XIV Johanin, "huvilinnaksi", jonne hän vetäytyi kesäisin nauttimaan auringosta ja ulkoilmaelämästä, pois kaupungin hulinasta (noin kilometrin päässä..).

"This is a corner of a larger field"..? Öö, ok..what?


Etelän puoleisella rannalla on upeita huviloita, tai suorastaan kartanoita, joissa asuu pääosin kaupungin silmäätekeviä.


Djurgården on melkoisen iso saari, melkein 3 neliökilometriä pinta-alaltaan, ja rantaviivaakin on yli 10 kilometriä. Olisimme voineet viipyä siellä kauemminkin, mutta auringon lähtiessä laskemaan luovutimme noin puolessa välissä ja lähdimme kotiinpäin. Täytyy ehdä pian uusi retki, vaikka pyörillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti