21.3.2012

Retki Kungsholmenille


Viime viikolla suuntasin Kungsholmenin saarelle, hiukan länteen keskustasta. Päivä oli poikkeuksellisen harmaa ja tuulinen verrattuna viime viikkojen kevätaurinkoon, eikä siis niin ihanteellinen tällaiselle useamman kilometrin kävelyretkelle. Mutta eipä se haitannut kun olin varustautunut lämpimästi.

Varsinainen syy retkelle oli bongaamani maalikauppa, Kungsholmens Färgbutik, jolla kuulemma on kaupungin laajin valikoima kaakeli-tarroja. Tarra-ratkaisu tulee tarpeeseen, koska asuntomme kylpyhuoneen seiniä "koristanut", isoista sinisistä kaakeleista tehty, boordi ei todellakaan miellyttänyt silmiämme.


Liike sijaitsee Hantverkaragatanilla, jonka varrella on muuten useampia sisustuskauppoja, ja osoittautui onneksi maineensa veroiseksi. Sieltä olisi löytynyt kaakelitarroja ja -koristeita vaikka minkälaiseen makuun. Itse päädyin (yllättäen) hillitysti kuvioituihin valkoisiin tarroihin.




Onnistuneesta ostoksestani ilostuneena päätin kävellä kotiin pidempää reittiä, pitkin Kungsholmenin kaunista rantabulevardia, jonka rantoja koristivat vielä kevään viimeiset jäälauttojen rippeet.




Kungsholmen tuntui todella kotoisalta. Todennäköisesti syynä on se, että siitä tuli mieleen vanhat kotikulmamme Töölössä. Hyvin samantyyppinen alue sekä visuaalisesti, kaupunkisuunnittelultaan että sijainniltaan suhteessa keskustaan. Sieltä löytyivät niin tutunoloiset puistokadut, veneranta, pienet erikoisliikkeet, erkkeri-ikkunat kuin pastellisävyiset 1900-luvun alkupuolen talotkin. Melkein koti-ikävä pääsi iskemään.


Onneksi päivän piristys, ihana vanha kirkkaan turkoosi Fiat500, löytyi Scheelegatanilta :)


Kotimatkalle osui sopivasti yksi kaupungin turistinähtävyyksistä - varsin kunnioitettavan kokoinen Stadshuset eli Tukholman kaupungintalo. Talon edustalla oleva hyvin hoidettu puisto on keväämmällä varmasti ihana ja sieltä on sitä paitsi hieno näkymä kaupunkiin päin.



Jos saisin vapaasti valita missä asuisin Tukholmassa, voi hyvinkin olla että vaaka kallistuisi Kungsholmenin puolelle.
Seuraavassa postauksessa esittelen ostosreissuni tuloksen, eli ennen- ja jälkeen-kuvat kylpyhuoneesta. Kyllä siitä vielä rentouttava spa-osasto meille saadaan! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti